Co nás čeká nového

Milí čtenáři, jak jistě víte z předchozího článku, Jas kvasaru je takřka hotov - to však neznamená, že si dala má hlava "oraz". Ba právě naopak. Já všeobecně nerad zahálím :-).

Jednak se "psychicky připravuju" na sepsání nového dobrodružného thrilleru. Bude to má jubilejní desátá kniha - už kvůli tomu to musí být něco extra a chci do ní investovat všechno, co jsem se za těch skoro dvanáct let (svou prvotinu Démoni pralesa jsem začal realizovat v dubnu 2005), co píšu naostro, naučil. A zároveň to pro mě bude odpočinek od série Vesmírná asociace. Nyní jsem po sobě psal Záři supernovy a Jas kvasaru a třetí knihu ze stejného žánru bych už těžko dával (popravdě se obávám, že by mě to trochu nudilo :-)). Prostě potřebuju změnit prostředí a na čas si odskočit do jiného žánru, abych se na space operu zase pořádně "natěšil". Nevím, jak na tom jsou ostatní autoři, ale já to tak nějak mám, že rád přeskakuji mezi žánry. K tomu mě napadá jedna historka - když jsem s Alpressem řešil název Kamenných strážců (původně se jmenovali "Přízraky Rapa Nui"), padl z jejich strany návrh, aby se kniha jmenovala "Jeskyně bílých panen" (pro vysvětlenou: v úvodu první části se právě v ní - v Ana O Keke - nacházíme). Má reakce na to byla, že je to moc hezký název, ale že se ke knize nehodí - ale že až jednou budu chtít napsat nějaký dobrodružně-romantický román pro ženy, tak ho použiju :-). Takže asi tak :-). Nicméně předpokládám, že se ke space opeře budu v dohledné době i tak vracet, ale spíše ve formě povídek. A samozřejmě mě ještě čeká nějaká ta práce na konečném doladění Kvasaru.

Také přemýšlím nad spoustou dalších věcí a jsem poslední dobou tak nějak plný inspirace a nápadů :-). A rozhodl jsem se, že udělám "tematický březen" - k němu se budou vztahovat jak články zde na webu, tak i některé příspěvky na mé FB stránce. Vydržte, o čem to bude, se dozvíte (jak jinak :-)) 1. března! A už teď můžu slíbit, že vyvrcholení tematického března rozhodně bude stát za to! Těšte se. No a na duben chystám další věc, na niž už delší dobu sbírám odvahu (a ještě chvíli sbírat budu :-)), protože je poměrně dost zásadní. Popravdě, chtěl jsem ji zrealizovat už teď v únoru, ale pak jsem si řekl, že vše má svůj čas, takže budu ještě chvíli otálet a napínat vás :-). A taky si na tom chci samozřejmě nechat záležet - i proto to nechci uspěchat...

Na něčem se tvrdě pracuje... :-)


No a už příští týden se dočkáte posledního a finálního bonusu z Kamenných strážců! Bude také nejdelší. A jeho hlavním hrdinou bude můj oblíbený záporák - Namtar. A doufám, že tento bonus společně s těmi již zveřejněnými vytvoří ke knize zajímavou "nadstavbu".



Vytvořeno službou Webnode