Pár zajímavostí ke Kamenným strážcům

Jak jsem přislíbil, zveřejňuji některé (doufám) zajímavé informace týkající se Kamenných strážců.


Kamenní strážci jsou vlastně třetím dílem volné série, kterou jsem započal ve Ztraceném městě (teď mi došlo, že bych ji měl nějak chytře nazvat, ale nic geniálního mě nenapadá, tak jí budu prostě říkat série Denis Scott & Eric "Jameson" Rogers). Pro ty, kdo se teď zalekli, že si nejprve budou muset přečíst předchozí díly, tj. Ztracené město a Srdce Sahary, mám dobrou zprávu: kniha stojí sama o sobě, takže ji může číst kdokoliv, znalost předchozích dílů není vyžadována.


Jelikož se u mě nyní neustále tlačí do popředí nové a nové projekty (například Archa, kterou jsem zmiňoval v článku Názvy novinek a na čem teď pracuji), nevím, zda budu v téhle volné sérii nadále pokračovat - pokud ano, mám náměty minimálně na další tři-čtyři díly, dál bych ji neprodlužoval (on už i tak je občas problém, abych se neopakoval :-) ). V samotném závěru Kamenných strážců je naznačeno, jakým směrem by se mohly následující knihy ubírat a pokud se vrhnu na čtvrtý díl, tak se s největší pravděpodobností bude jmenovat Kámen osudu a bude se převážně odehrávat ve Skotsku anebo Irsku.


Ale to už je vize budoucnosti - zpět k současnosti a ke Kamenným strážcům. Snažil jsem se každou knihu ze série udělat trochu jinou. Srdce Sahary bylo víc military než Ztracené město, Kamenní strážci zase budou romantičtější.  Tomu napomáhají hned tři hlavní hrdinky. Kromě Jennifer Donovanové ze Ztraceného města jsou to ryze nové postavy: skotská antropoložka Veronica MacLeurová a bývalá Erikova spolužačka a v současnosti asistentka záhadného profesora Demara, Patricie Samuelsová. Nicméně i zde si užijete dosytosti akce, napětí a záhad. Vlastně víc než dost.


Hlavní část děje se bude odehrávat na Velikonočním ostrově, který mě už od dětství fascinuje a vždycky jsem si tam přál umístit děj dobrodružného románu - konečně se tak stalo a dost jsem si psaní užíval. Část děje se také odehrává v Peru, ta linie vlastně přibyla v mých úvahách až dodatečně a postupně poměrně dost nakynula. Původně jsem uvažoval, že děj umístím do Cusca, nakonec jsem ho přemístil k jezeru Titicaca.


Jinak co se týče dobře známých hlavních postav, tak Denis se v celé knize vyrovnává s tím, co se stalo na konci Srdce Sahary (nechci spoilerovat kvůli těm, co knihu nečetli a měli by zájem :-) ), a Eric alias Jameson se snaží sekat latinu, ale moc dlouho mu to nevydrží. No a jak jsem zmiňoval, že bude tenhle díl romantičtější, tak bude mít Eric trošku napilno :-). Jennifer také od Ztraceného města zaznamenala jistý posun, v současnosti už se ne úplně věnuje archeologii, ale pracuje pro organizaci UNSHEL - která mimo jiné zkoumá následky tragického jevu na jezeře Titicaca, jak je zřejmé z anotace. No a také se v knize opět vyskytnou tajemní protivníci, kteří se zjevili ve Ztraceném městě i v Srdci Sahary a v souvislosti s nimi dojde k mnoha odhalením...


Ještě dodám, že se jedná o mou prozatím nejdelší knihu. A poslední zajímavost: původně se kniha měla jmenovat Přízraky Rapa Nui, ale nakonec jsme se s Alpressem shodli na tom, že je ten název zavádějící, takže se objeví na pultech knihkupectví pod jménem Kamenní strážci.


No a jak jsem přislíbil, postupně budu zde na webu zveřejňovat krátké ukázky, v nichž vás budu seznamovat jak se stávajícími, tak i s novými postavami.

Vytvořeno službou Webnode