Alec Palmer se vrací!

Letos se nevrací jen Indiana Jones, ale i „český James Rollins“!

Jsou to necelé dva roky, co skončila moje třináctiletá spolupráce s nakladatelstvím Alpress. Právě u něj mi v roce 2008 vyšla moje prvotina Démoni pralesa, a to pod pseudonymem Alec Palmer (ten po mně tehdy nakladatelství požadovalo s odůvodněním, že se spíše zaměřují na zahraniční autory). Postupně přibyly další čtyři romány – Ztracené město, Srdce Sahary, Kamenní strážci a Poslední klíč. Hříčkou osudu byl zároveň mou poslední knihou, vydanou u tohoto nakladatelství.

Když jsme se v prosinci 2021 s Alpressem rozešli, napsal jsem (a přiznávám, že i pod tíhou emocí), že všechny mé budoucí knihy vyjdou už jen a pouze pod mým vlastním jménem, a obřadně jsem Aleca Palmera pohřbil. Myslel jsem, že je to definitivní, že se osvobodím od jha mých pseudonymů (pod dalším, Aleš Pospíchal, totiž kdysi u MOBY vyšly mé historicko-dobrodružné romány), což bylo mým dlouhodobým záměrem.

Jak ale čas plynul, začalo se mi po Alecu Palmerovi tak trochu stýskat. Navíc úplně mrtvý není (je nemrtvý! :-D), protože letos v únoru se na trhu objevila má prvotina, Démoni pralesa, ve formě audioknihy. Zároveň se chystám v NEMETONU postupně znovu uvést dobrodružné thrillery ze série Scott & Rogers (Ztracené město, Srdce Sahary, Kamenní strážci). A tak jsem si řekl, že se chopím lopaty a Aleca Palmera, který se stejně po nocích potuloval po krajině a terorizoval nebohé vesničany, exhumuju z jeho nepříliš hlubokého hrobu. A to při příležitosti vydání nového dobrodružného thrilleru!

Během roku jsem avizoval, že v NEMETONU vyjdou dvě knihy – nové vydání historicko-dobrodružného románu Temnota rodu (na trhu se objevilo minulý pátek) a sci-fi novela Rakev. Před dvěma týdny jsem si však položil stěžejní otázku – a není to málo, Antone Pavloviči? Letošní NEMETONSKÉ přírůstky budou tedy nakonec tři! Tím třetím je dobrodružný sci-fi thriller Smrtící červ. Tím se mé nakladatelství dostává do nové éry, protože to není žádný recyklovaný titul, jako byly předešlé, ale opravdová novinka.

Rozhodnutí to ale nebylo snadné. Musím přiznat, že jsem se mu dlouho bránil, a to kvůli tomu, že v současnosti není v NEMETONSKÝCH silách vydat knihu tištěnou a já moc, vážně moc chtěl, aby Smrtící červ jako tištěná kniha vyšel – už proto, že se de facto jedná o prequel trilogie Archa, kterou hodlám v budoucnu zrealizovat. Proto jsem se nejprve snažil knihu nabídnout tradičním nakladatelům s tím, že pokud se do konce roku nezadaří, Smrtící červ nakonec přece jen vyjde v NEMETONU jako taková z nouze ctnost. Tak jsem alespoň uvažoval. Přiznám se ale i bez mučení, že už nyní jsem z toho nakladatelského kolečka unavený, ubírá mi to energii, kterou prostě potřebuju vložit někam jinam. Navíc chci, aby se kniha, která je hotová už takřka dva roky, dostala tam, kam patří – tedy k vám, ke čtenářům – bez dalších zbytečných odkladů. To jsou tedy důvody, proč jsem se nakonec rozhodl vykašlat se na hledání nakladatele a vydat Smrtícího červa v NEMETONU již letos. Dalším je pak plánovaný rozvoj nakladatelství, který se stal jednou z mých současných priorit. Kdo jiný má být jeho lídrem a tahounem než já jako jeho zakladatel? Jak bych mohl nabízet jiným autorům vydání jejich knihy v NEMETONU, když bych se sám zdráhal vypouštět v něm své novinky?

Smrtící červ vyjde před Vánoci, konkrétně 8. 12. 2023. Ale už v pátek se můžete těšit na peckoidní obálku, kterou pro NEMETON opět vytvořil sokolovský literát a grafik Michal Březina.

A teď mě omluvte, jdu si připít na dlouhý život a pevné zdraví Aleca Palmera!

Vytvořeno službou Webnode