Ediční plán NEMETONU pro rok 2024

Blíží se konec března, a tak je nejvyšší čas zveřejnit ediční plán Nemetonu na rok 2024. Minulý rok jsem vydal tři knihy, letos to budou dokonce čtyři a možná ani to není konečný počet...

Zejména se můžete těšit na nové vydání dvou dobrodružných thrillerů z mého... tedy respektive Alecova pera, které už nejsou nějakou dobu na trhu, konkrétně Ztraceného města a Srdce Sahary. Dále jsem připravil k vydání mou vůbec první sci-fi povídku (pokud nepočítám Star Trekové fanfikce...) nazvanou EREBUS, kterou jsem napsal v roce 2006 a v roce 2008 jsem se s ní účastnil literární soutěže Cena Karla Čapka, kde tehdy skončila na 15 místě. Nebyla dosud publikována a já jí pro účely vydání udělal nový „facelift“, protože jsem se samozřejmě od doby jejího vzniku literárně posunul někam jinam. Čtvrtou publikací pak bude sborník mých hororových povídek Místa, co si pamatují, které budou provázány nejen tematicky, ale i postavou hlavního hrdiny. Povídky budou celkem čtyři, dvě z nich už jsou dávno na světě a byly již dříve publikovány v Kočasu či v žánrovém časopise XB-1, dvě budou fungl nové a napíšu je přes léto.

Toť jsou díla z mého pera a jak jsem psal výše, možná to není konečný počet. Zatím jsem ještě předběžně dohodnutý s jedním slovenským autorem na vydání jeho sci-fi novely, nicméně na ní ještě pracuje, čili nemohu slíbit, zda vyjde tento rok, anebo rok příští... A třeba ještě něco přibude, nechávám otevřená vrátka... Jen ještě dodávám, že se ve všech případech jedná o e-booky, první tištěná kniha Nemetonu vyjde až příští rok.

Kameraman Denis Scott se společně s reportérkou Alyson účastní expedice doktorky Donovanové do Ztraceného města – dávného indiánského osídlení, skrytého na srázných úbočích horského masivu Sierra Nevada de Santa Marta v Kolumbii. Ihned po příletu na místo se začnou dít zvláštní věci: prudká bouře ruší signál satelitních telefonů, někteří členové týmu za záhadných okolností umírají, a navíc se zdá, že se v ruinách starodávného indiánského sídla potuluje něco prastarého a smrtelně nebezpečného. Je to červená a modrá, je to jaguár ničitel, bůh smrti z ledových plání – Gaulkuché.

Expedice bude muset projít Ztraceným městem od jeho nejvyšších teras po nejhlubší jeskyně, aby odhalila odpovědi na otázky, které neustále víří kolem: Proč po nich jde místní guerilla? Kdo je Gaulkuché? A kdo postavil Ztracené město a čím ve skutečnosti je? 

 

Alec Palmer
Ztracené město

2. vydání, 1. v nakladatelství Nemeton
Žánr: dobrodružný thriller/sci-fi
Obálka: Aleš Pitzmos s využitím obrázku z Pixabay.com
Počet stran: 377
ISBN: 978-80-908999-2-6 (pdf)
           978-80-908999-3-3 (ePub)
           978-80-908999-4-0 (mobi)

Cena: 199 Kč

Vychází 5. dubna 2024

 

Bývalý manažer John Griffith vede osamělý a klidný život v hlubinách kanadských hvozdů. Jednoho dne má dopravní nehodu. Neprobudí se však v nemocnici, ale na rudé planině, pokryté štěrkem a kamením. Jeho starý oprýskaný džíp je pryč a poblíž něj se nachází zvláštní stroj, vzdáleně připomínající velitelský modul Apolla. Griffith absolutně nechápe, kde to je a jak se tam ocitl.

Tím to však jen začíná. Když se setmí, zjistí, že na obloze kralují dva měsíce – usoudí tedy, že se již nenachází na Zemi, byť to zní sebevíc bláznivě. Záhy navíc potká ženu, která je stejně zmatená jako on, a na obzoru se objeví zvláštní modrý sloup energie.

Je na Griffithovi, aby zjistil, kým ve skutečnosti je, co se stalo a co znamená nápis na objektu, vedle něhož se probudil.

EREBUS.

 

Aleš Pitzmos
EREBUS

1. vydání
Žánr: sci-fi/space opera
Obálka: Aleš Pitzmos s využitím obrázku z Pixabay.com
Počet stran: 58
ISBN: 978-80-908999-5-7 (pdf)
           978-80-908999-6-4 (ePub)
           978-80-908999-7-1 (mobi)

Cena: 39 Kč

Vychází 21. června 2024

 

Před tisíciletími, dříve, než se stala pouští, byla Sahara kvetoucím rájem. Z těch časů hluboko pod jejími písky, kamenitými planinami a vyprahlými skalami něco přežilo. Něco krvelačného a děsivého...

Z výzkumu dřeva prastarých japonských cedrů a antarktických ledových vrstev vědci zjistili, že roku 775 našeho letopočtu došlo ke katastrofě vesmírných rozměrů, která mohla smést lidstvo z povrchu Země. Jenže my jsme stále tady. A nikdo neví, co se tehdy doopravdy stalo.

Denis Scott se společně s přítelkyní Alyson vydává do Maroka, kde chtějí natočit dokumentární film. Proti své vůli jsou vmanipulováni do nebezpečné honby za zázračných artefaktem, který byl dávnou berberskou civilizací Garamantů uschován v hlubinách Sahary a jenž měl moc zničit celé armády. V patách jim jsou nebezpeční žoldnéři, sloužící mocné nadnárodní organizaci, které vede tajemný Španěl, muž s pohnutou minulostí, jenž je rozhodnutý svou misi dokončit za každou cenu. Nestřetávají se však jen s ryze lidským nebezpečím. V cestě jim totiž stojí nehostinná Sahara, písečné bouře, solná jezera a přízrační Kel Hadjelové, smrtelně nebezpeční tvorové z tuarežských legend. Navíc Denis zjišťuje, že nemůže věřit nikomu. Ani nejlepší přátelům. Podaří se jim nalézt artefakt jako první? A nezaplatí za to někteří tu nejvyšší cenu?

 

Alec Palmer
Srdce Sahary

2. vydání, 1. v nakladatelství Nemeton
Žánr: dobrodružný thriller/sci-fi
Obálka: Aleš Pitzmos s využitím obrázku z Pixabay.com
Počet stran: 386
ISBN: 978-80-908999-8-8 (pdf)
           978-80-908999-9-5 (ePub)
           978-80-88670-00-1 (mobi)

Cena: 199 Kč

Vychází 23. srpna 2024

 

Anglie 14. století. Období vrcholného středověku, ale i temných legend, mýtů a pověr. Co když je na nich ale něco pravdy?

Baron William de Hornet, který je roku 1381 společně se svými muži vyslán potlačit rolnickou vzpouru, se ocitá v malé vesničce Brompton, která je již nějakou dobu sužována zvláštními mlhami, jež přinášejí zlé věci. Hlasy. Podivné bytosti. A smrt. Zdá se, že zřídlem těchto podivných jevů je oblast, kterou místní nazývají Mrtvé zahrady. William se proti své vůle musí střetnout s jejich duchy...

Ani pak však nemá pokoj – jeho žena totiž začne chřadnout a umírat na záhadnou nemoc. Aby ji vyléčil, musí se vydat na tajemný ostrov, který je prý prokletý. Zde stane proti svým nejhorším nočním můrám – a také se dozvídá hrůzou pravdu o minulosti své ženy.

William postupně přijímá své prokletí – které však může být i darem. Stává se z něj uznávaný bojovník s nadpřirozenými jevy, jemuž anglický král Richard II. svěřuje ty nejpodivnější úkoly. Musí se utkat s nemrtvými, vycházejícími z rašelinišť, a odhalit největší záhadu svého života – tajemství zelených dětí z Woolpitu.

William postupem času zjišťuje, že všechny jeho střety s nadpřirozenem mají jedno společné – odehrávají se totiž na místech, co si pamatují...

 

Aleš Pitzmos
Místa, co si pamatují

1. vydání
Žánr: historický horor
Obálka: Aleš Pitzmos s využitím obrázku z Pixabay.com
Počet stran: cca 200
ISBN: 978-80-88670-01-8 (pdf)
           978-80-88670-02-5 (ePub)
           978-80-88670-03-2 (mobi)

Cena: 149 Kč

Vychází 31. října 2024

Vytvořeno službou Webnode