Novinky z NEMETONU

Musím přiznat, že poslední měsíc byl pro mě dosti turbulentní, spoustu věcí jsem přehodnotil a díky tomu dochází i k řadě změn.

Ty se týkají hlavně mého nakladatelství, NEMETONU, jehož rozvoj se pro mě nyní stává jednou z mých priorit. Původně jsem ho koncipoval jako „svatyni pro Pitzmosovy knihy“, kde budou vycházet převážně moje starší tituly coby e-booky s tím, že možná, možná v budoucnu zkusím vydat i tištěnou knihu, případně knihy jiných autorů, než jsem já. Nyní, rok po založení nakladatelství, tu můžu stoprocentně oznámit, že na vydání tištěné knihy v budoucnu dojde, a stejně tak i to, že NEMETON nebude jen „svatyní pro Pitzmosovy knihy“, cílem je vybudovat v horizontu několika let útulek i pro knihy jiných českých (a možná i slovenských) autorů. Píšu v horizontu několika let, protože se do nakladatelské činnosti nevrhám po hlavě, všechno má svůj čas a všechno si taky musím řádně „otlapkat“. Další věcí je profilace nakladatelství, o níž už mám taky jasno, ale o tom až někdy v budoucnu.

Nyní k „edičnímu plánu“ na rok 2023.

Jak jistě víte, práce na Temnotě rodu (kterou jsem avizoval s tím, že vyjde v pozdním červenci), jsou už přes měsíc hotové, a tak jsem si řekl, že nemá cenu otálet. Právě jsem ji nahrál na Palmknihy, takže se na trhu objeví už o měsíc dřív.

Zároveň o měsíc posunuji vydání sci-fi novely Rakev, a to na 27. října 2023.

A proč ty změny? Protože rozšiřuju ediční plán, letos vyjde v NEMETONU ještě jedna kniha, a to s největší pravděpodobností těsně před Vánoci. Nenapíšu ale jaká, zatím chci být tajemný. Navíc chci ještě před jejím odhalením zveřejnit jedno zásadní prohlášení. A taky ještě není hotová obálka…

Stay tuned.

Vytvořeno službou Webnode