Vyhlašuju pauzu!

Právě jsem dopsal čtvrtou část „Admirála Byrda a tajemné kněžky Vrilu“. Jupí! Rozsahově má román prozatím úctyhodných 735 000 znaků včetně mezer a 121 000 slov a je tak z více než tří čtvrtin hotov. Uf. Původně jsem si myslel, že se ihned pustím do závěrečné páté části a knihu tak sfouknu na jeden zátah, ale před týdnem jsem změnil plány – dávám si pauzu.

Jednak už jsem z románu poměrně vyšťavený a utahaný (ostatně už nabyl dvojnásobné délky Synchronicity...), a jednak pomalu nastává období, kdy už nebudu mít na tvorbu tolik času. Březen a duben je krizové období v práci, květen a červen se bude odvíjet v režii cestování a také musím dopilovat nové vydání Temnoty rodu, která vyjde v NEMETONU koncem července. Navíc mám ještě v rukávu nějaké to překvapení, takže chci zamakat i na tom. A aby toho nebylo málo, v letních měsících mě čekají nějaké ty životní změny, hlavně stěhování. Čili se k závěrečné části Admirála Byrda, odehrávající se v roce 1946/1947 během operace amerického námořnictva Highjump, dostanu s největší pravděpodobností až zkraje podzimu.

Myslím, že je to dobré rozhodnutí, rozhodně nechci nic uspěchat a nárazově teď knihu dopisovat, i když se na to necítím, určitě by se to podepsalo na kvalitě. O to víc se budu těšit na podzim, až si na Highjumpu smlsnu a věřím, že bude tou pověstnou třešničkou na Byrdově dortu. Až se dám zase do tvorby, dozvíte se to mezi prvními. :-)

Vytvořeno službou Webnode