Výhled do budoucna

V předchozím článku jsem vás seznámil se stavem aktuálně rozpracovaných projektů (Rakev, Smrtící červ, Admirál Byrd a tajemná kněžka Vrilu a Tajemství Býčí skály). To ale není všechno, knih totiž chystám mnohem víc, jen ještě nejsou v takovém stádiu rozpracovanosti jako předchozí tituly. Přináším drobný přehled dalších věcí, které bych chtěl dát do kupy do konce roku 2029, tedy během následujících šesti let.
 
 
Kladivo – dlouho avizovaná space opera je zatím u ledu, rozhodně ji nezačnu psát ani příští, ani přespříští rok. Jen občas přemýšlím nad reáliemi, zapisuju si nápady a také sleduji nějaké dokumenty o vesmíru, abych byl stále v obraze, například v poslední době „Jak funguje vesmír.“
 
Maják – sepsání jsem avizoval minulý rok, bude to krátký mysteriózní thriller/horor, který bude pojednávat o zmizení strážců majáku na ostrově Eilean Mór, součásti Flannanských ostrovů u pobřeží Skotska, respektive o jeho vyšetřování jedním českým záhadologem. Prozatím eviduju různé nápady a vychytávky, týkající se děje. A že jich je! Na psaní se hodně těším a vypadá to, že bych se mohl na román vrhnout už v zimě 2024/2025, tedy vlastně za rok!
 
Utajený projekt – zatím nechci napsat, o co půjde, to se dozvíte až v průběhu příštího roku. Nicméně mám sfouknuté všechny reálie i synopsi děje, plánuju rovněž sepsat příští zimu.
 
Oko Sahary – dobrodružný thriller, pojednávající o stejnojmenné geologické anomálii, která se nachází v Mauretánii, respektive o expedici, jež se do oblasti vypraví a bude konfrontovaná s tajemnými jevy, co se tam dějí. Zatím sbírám nápady, vše je pouze ve formě hrubého námětu.
 
Brána pekla – protektorátní thriller se sci-fi a hororovými prvky, třetí do party vedle Synchronicity a Tajemství Býčí skály. Jak už možná název znalým napoví, bude se odehrávat na tajemném hradě Houska, pod jehož kaplí se prý nachází vstup do samotného pekla, případně do jiných dimenzí či jiných časů. Perličkou je, že se během druhé světové války na hradě zdržovala SS a schraňovala zde zabavenou okultní literaturu, nalezl jsem i zmínku o tom, že tam možná probíhal i program Lebensborn, byť spekulativní. Já se toho ale rád fiktivně chytím, protože bych chtěl, aby byl třetí (a nejspíš závěrečný) díl této volné protektorátní mysteriózní série (stejně jako třetí díl Vesmírné asociace, Jas kvasaru) vyprávěn ženou.
 
Praotec – historický horor, odehrávající se v neklidném období Justiniánského moru. Zatím jsem ve fázi sbírání nápadů, ale už se mi podařilo načíst i nějakou tu literaturu, vztahující se k reáliím. Mám z projektu velkou radost a už nyní můžu prozradit, že půjde rozhodně o velice originální věc.
 
Protože my jsme Vesmírná asociace – sborník povídek z fikčního světa Vesmírné asociace. Většina z nich je dávno napsaná – Singularita (k dispozici v e-bookové podobě), In Hora Mortis (vyšla minulý rok v časopisu XB-1) a Ad Astra (bude publikovaná v chystaném brokilonském sborníku Studená bestie). Přihodím Misi Eridanu, což je kompilace mikropovídek, které jsem dříve zveřejňoval na speciální asociační fb stránce (dnes zrušené) – chystám se ji znovelizovat. Sborník ještě opepřím minimálně jednou dosud nepublikovanou (a zatím nenapsanou) povídkou, která se bude odehrávat během vyhnanství Patricka Kerra. Poodhalím v ní jednu záhadnou a nevyjasněnou událost, zmíněnou ve Třpytu strangeletu. No a byl bych nerad, aby to byla jen má one man show, takže se ve sborníku objeví i povídka některého z mých žánrových kolegů, s jedním už jsem si plácl – máte se tedy na co těšit!
 
Toť vše. Tedy vlastně ne... ještě sbírám nápady na sci-fi thrillerovou trilogii Archa – například věci týkající se dinosaurů, evoluce, Nikoly Tesly, různých kryptidů, mexického pohoří Sierra Tarahumara, Papui Nové Guineji, tajemné hory Kailáš v Tibetu a Sibiře... Na psaní se ale vrhnu až po výše avizovaném období, tedy po roce 2030. Dřív to fakt nestíhám...
Jen ještě doplním, že u všech těchto projektů reálně uvažuji, že je vydám v NEMETONU, buď v tištěné podobě, anebo minimálně ve formě e-booku.
Je toho hodně, práce až nad hlavu, ale mě to baví a naplňuje, takže mi vůbec nevadí trávit veškerý volný čas v knihách, procesem psaní a návštěvou reálií. A doufám, že toho času bude do budoucna ještě víc, že se NEMETON časem rozjede natolik, že mi umožní věnovat knihám sto procent mého času, anebo alespoň pracovat jen na zkrácený úvazek. Držte mi palce.
Vytvořeno službou Webnode