Co je nového

Dlouho jsem mlčel, ale nebojte se, milí čtenáři, stále žiju! Co se týče psaní, tak od února mohutně pauzíruju a odpočívám, zpátky k tvorbě se chystám vrátit někdy na podzim. Nicméně to neznamená, že by se ohledně mých knih nic nedělo. Ba právě naopak!
Začnu jako obvykle thrillery. Co se týče Synchronicity, mysteriózního thrilleru z protektorátní Lipnice nad Sázavou, tak pro něj sháním vydavatele, v tuto chvíli je na posouzení ve dvou nakladatelstvích. Tak mi držte palce, ať to vyjde. A držím si je i já sám, neboť se mohutně zásobuju a ověšuju keltskými amulety přinášejícími štěstí. :-) Teď přikročím k další knize – k dobrodružnému thrilleru Červ, v němž se česká paleontologická expedice střetne v mongolské poušti Gobi s tvorem známým jako Olgoj chorchoj. Mám hotové tři čtvrtiny knihy, takže už mi zbývá jen kousínek k dopsání, z podzimu se na ni znovu vrhnu a věřím, že ji do Vánoc konečně dorazím. A v kapse mám samozřejmě spoustu dalších námětů na thrillery, které chci v budoucnu zrealizovat…
Nyní space opery. Vesmírná asociace už je kompletní, ale to neznamená, že by se ohledně ní nic nedělo. Můžete se totiž v budoucnu těšit na všechny její díly v audioknížní podobě! A to není všechno. Až dokončím Červa, tak bych se k žánru rád vrátil, plánuju sepsat samostatnou space operu nazvanou Kladivo. Už nějakou dobu je ve fázi poměrně dost rozvinutého námětu, takže v podstatě nic nebrání tomu, abych se na ni vrhl. Podrobnosti zatím na světlo vynášet nebudu, jen prozradím, že se její příběh bude odehrávat ve dvou od sebe navzájem časově oddělených dějových liniích. A co se týče space oper, také se můžete těšit na nějaké to překvapení. Včas se dozvíte, o co se jedná. :-)
A ještě pro namlsání jeden citátek, který se s největší pravděpodobností objeví v úvodu Kladiva:

„Byli jsme naivní.
Když jsme vzhlíželi ke hvězdám, mysleli jsme si, že tam nalezneme mír. Ale spletli jsme se.
Vesmír totiž připomíná viktoriánskou představu přírody se zuby a drápy.
Nejdřív jsme narazili na Kretoany. A krutě jsme za to zaplatili. Jsou to spíš zvířata, než rozumné bytosti. Krutí. A krvelační.
A když jsme si mysleli, že si s Kretoany dokážeme poradit, přišli oni. Devastátoři. To jméno nedostali jen z nějakého rozmaru. Vymazávají celé rasy, ničí jejich planety. Protože tak jim to káže jejich náboženství. Jejich cílem je zvýšit množství entropie, přivést Vesmír ještě do většího chaosu. Protože to je představa jejich ráje.
Jenže existuje něco, před čím se třesou nejenom Kretoani, ale i samotní Devastátoři. Mytická zbraň, které se říká Kladivo. Dokáže zničit celé sektory Vesmíru, aniž by padl jediný výstřel.
Kdyby se nám ji podařilo najít, možná bychom měli naději na přežití…“

Hugh de Werra
Lidský druh na hraně existence, publikováno roku 2403

A co dělám, když aktuálně nepíšu? Výletuju a fotografuju! Oboje krásně pasuje dohromady a baví mě to stále víc a víc, i kvůli tomu jsem se v lednu vyzbrojil novou fotografickou technikou. A snažím se ve focení stále zlepšovat. Přikládám nějaké ty snímky – berte je i jako možnou inspiraci kam vyrazit. :-)

Kamenný kruh nad Kutnou horou

Malebná jarní krajina mezi Bylany a Velkým rybníkem na Kutnohorsku

Zámek Žleby focený z paluby vrtulníku

Laň v areálu hradu Košumberk v Luži na Chrudimsku

Opět Chrudimsko: peřeje na Krounce

Autor na vyhlídce na hrad Rychmburk

Veselé krávy u Skutče

Empírový klenot, zámek Kačina

Dominanta Kutné Hory, staroslavná Barbora

Kos u sv. Barbory

Interiér výše zmíněného chrámu

Autor s kostrou amargasaura umístěnou v Národním muzeu

Cirry nad Kunětickou Horou

Interiér nově zrekonstruovaného západního křídla hradu, tzv. Zelený salonek

Luxusní vyhlídka ze střechy západního křídla Kunětické Hory

Autor v bráně zříceniny Oheb, která ční nad Sečskou přehradou

Vyhlídka z Ohebu na přehradní nádrž

Zámek Choltice

Skotačivá veverka v zámeckém parku

Naprosto úžasná kopule kaple sv. Romedia v choltickém zámku

A ještě jeden interiér z Choltic

Milí čtenáři, přeju Vám fajn zbytek jara, a pokud bažíte po žhavých novinkách, sledujte mou facebookovou stránku.
Stay tuned! :-)

Vytvořeno službou Webnode