Fáze mého psaní

Možná jste už někde četli, že komiksové filmy od Marvelu jsou členěny do několika fází. S mojí tvorbou je to v podstatě podobné. Abyste rozuměli, v současnosti se nacházím ve Fázi III.
Abych to probral obšírněji:
Fázi I. tvořily mé „otrkávací“ romány, vycházející v letech 2008-2011. Jednalo se o dva dobrodružné thrillery publikované pod pseudonymem Alec Palmer (Démoni pralesa a Ztracené město) a dva historické romány publikované pod pseudonymem Aleš Pospíchal (Znamení rodu a Temnota rodu).
Fáze II. začala roku 2012 a jejím středobodem je série space oper Vesmírná asociace. Dělím ji na dvě etapy. První probíhala v letech 2012-2015 a řadím do ní jedničku i dvojku VA (Světlo pulsaru a Záři supernovy), ale i dobrodružné thrillery Srdce Sahary a Kamenní strážci, které dovršily volnou sérii Scott & Rogers, započatou Ztraceným městem. Druhou etapu, spadající do let 2016-2019, tvoří další tři díly Vesmírné asociace (Jas kvasaru, Svit magnetaru a Třpyt strangeletu) a dobrodružný thriller Poslední klíč. Při tvorbě Jasu kvasaru jsem poněkud více zajel do humorných a parodických vod, a tento styl jsem si udržel v následujících třech knihách (a dobře jsem se u psaní pobavil, někteří čtenáři však asi méně, záleží, jaký druh humoru komu sedí).

Fáze III., ve které aktuálně jsem, započala v roce 2020 a nazval bych ji fází druhoválečnou. Zahájil jsem ji tvorbou protektorátního temného thrilleru Synchronicita, který minulý rok vyšel v malém rodinném nakladatelství Carcosa. V této fázi vznikají (anebo vzniknou) další knihy, odehrávající se za druhé světové války, a jejichž středobodem budou nacistické Wunderwaffen, Zázračné zbraně: jak Admirál Byrd a tajemná kněžka Vrilu, tak i temný thriller Prokletí Býčí skály, odehrávající se za protektorátu v Moravském krasu, i další plánovaný počin, věnující se nacistickému působení na nejděsivějším místě u nás, na hradě Houska. Ve Fázi III. se však neomezím jen na tuto problematiku, napsaný je už totiž dobrodružný thriller z mongolské Gobi Smrtící červ, slíbit můžu i mysteriózní horor Maják, pojednávající o tajemném zmizení strážců majáku na skotském ostrově Eilean Mor, k němuž došlo roku 1900, space operu Kladivo a další knihu a menší projekty, které chci zatím tajit.
Fáze IV. započne odhadem v roce 2027, její první etapa se bude točit kolem dlouho připravované sci-fi thrillerové trilogie Archa, na jejíž sepsání se děsně těším (vlastně já se těším na sepsání všeho… :-D ), a druhá kolem trilogie space oper Prvorozený.
No a ve Fázi V., která nezapočne dřív než za deset let, se můžete těšit na volnou sérii historicko-dobrodružných románů, jejímž hlavním hrdinou bude anglický baron Lionel de Redvers, sloužící na dvoře největšího Čecha, Karla IV. – nejdřív mezi nimi bude panovat nenávist, protože Lionel má na triku smrt Jana Lucemburského u Kresčaku, a také Karlovo zmrzačení v rytířském klání, ale o něco později mezi nimi vznikne něco na způsob „bromance“. To však nebude všechno, dalším podstatným dílem z tohoto období bude velkolepý dobrodružný thriller Megalithica. Dřív, než ho sepíšu, chci navštívit mnohé evropské kamenné monumenty – u Stonehenge už jsem byl, maltské megalitické chrámy mám také za sebou, zbývají kamenné řady v Carnacu v Bretani, věže nuraghi na Sardinii, neolitický komplex Brú na Bóinne v Irsku (zajímá mě zejména zdejší velkolepá mohyla Newgrange) a pyramidy v Güímaru na kanárském ostrově Tenerife, také chci navštívit Menorcu, znovu Maltu a nejspíš dojde i na turecké Göbekli Tepe, nejstarší chrámový komplex na světě.
Takže jak vidíte, mám minimálně na dalších patnáct let co psát a ne, vůbec nemám megalomanské vize… :-D

Vytvořeno službou Webnode