Nakladatelství NEMETON se představuje

Když jsem se 21. června ráno probudil, vůbec jsem netušil, že ten den založím vlastní nakladatelství. A přesto se tak stalo. Tímto bych vám chtěl představit nakladatelství NEMETON.

 

Všechno má svůj impuls. Ten, který mě dovedl na tuto cestu a k tomuto rozhodnutí, se datuje pár let zpátky, do roku 2020. Tehdy jsme se s Brokilonem dohodli, že se jedna z povídek, které doplňují můj cyklus space oper Vesmírná asociace (nazvaná In hora mortis), objeví před vydáním Třpytu strangeletu na Palmknihách coby takový bonus ke knize (a to zdarma ke stažení). Bohužel tehdy vše vyšumělo do ztracena, což mě dodnes mrzí. Proto jsem se rozhodl vzít věci do vlastních rukou a držíc se hesla „co si sám neuděláš, to nemáš“ jsem se sám obrátil na Palmknihy s dotazem na spolupráci. Odpověď byla kladná, vyvolala ve mně nadšení, které nakonec vykrystalizovalo ve vznik nakladatelství NEMETON (protože když už se do toho pouštím, tak proč ne ve velkém…). Co se týče NEMETONU, tak to bude tak trochu „posvátný prostor“ pro mou tvorbu (tím odkazuji k jeho názvu, nemeton je totiž posvátný prostor ve starověkém keltském náboženství). Pod touto hlavičkou budu vydávat mé starší knihy, které už nejsou aktuálně na trhu, a příležitostně i povídky, a to pouze jako e-booky, na tištěné knihy si netroufnu. Ale jak se říká, nikdy neříkej nikdy…

 

 

Na závěr vám představuji první vlaštovku z NEMETONU – jedná se o povídku Singularita, se kterou jsem v roce 2010 vyhrál literární soutěž Cena Karla Čapka a jež je zároveň základním kamenem Vesmírná asociace. E-book vyjde 5. srpna a bude na Palmknihách k dispozici zdarma, samozřejmostí jsou formáty pdf, ePub a mobi. A pokud vše půjde dobře, můžete se v zimě 2022/2023 těšit i na nové (a lehce upravené) vydání mého historického románu Znamení rodu, na nějž už mám opět práva.

A ještě jedna dobrá zpráva na závěr, výše zmíněnou asociační povídku In hora mortis si budete moci přečíst v zářijovém čísle žánrového časopisu XB-1.

 

Protože my jsme Vesmírná asociace! :-)

 

Vytvořeno službou Webnode