Ohlédnutí za rokem 2016 a pohled do roku 2017

Blíží se konec roku a tak je potřeba ohlédnout se, zrekapitulovat a zamyslet se nad budoucností. Týká se to samozřejmě i mé literární činnosti.


Když jsem loni touto dobou hodnotil rok 2015, zdál se mi přelomový - zejména kvůli tomu, že mi poprvé vyšla kniha pod mým vlastním jménem - space opera Světlo pulsaru. Ne že by mi nějak zvlášť záleželo na tom, mít jméno na obalu (i z toho důvodu jsem dříve neměl s pseudonymy problém), ale tak trochu to zahřeje u srdce a také je to i ku prospěchu věci. Nicméně rok 2016 byl dle mého soudu ještě lepší, než rok 2015. Vyšly mi dvě knihy - space opera Záře supernovy a dobrodružný thriller Kamenní strážci - a zdá se, že se obě líbí, což mi dělá jako autorovi ohromnou radost. Zejména jsem rád, že se do čtenářského povědomí dostala má série o Vesmírné asociaci, protože je to pro mě taková srdcovka. Už od chvíle, co jsem poprvé uviděl Star Trek (tuším, že to byl jeden z dílů Voyageru a je to už dobrých... uf osmnáct let :-)), jsem si vždycky přál napsat space operu. Navíc během roku 2016 vyšel rozhovor s mou maličkostí ve dvou novinách a odkroutil jsem si i svou úplně první sólu besedu v čáslavské knihovně (za tu možnost dodatečně děkuji). No a samozřejmě jsem zapracoval na svých webovkách, které jsem si založil na sklonku roku 2015, pořídil jsem si vlastní doménu a dokopal se i k tomu, abych si udělal stránku na facebooku, kde můžete sledovat ty nejžhavější informace týkající se mé tvorby. A nejen jí.


To byla minulost - teď k roku 2017 :-). Co mě čeká a nemine. Rozhodně chci pokračovat v úpravách Jasu kvasaru a byl bych moc rád, kdyby se dostal ke čtenářům do konce roku, anebo nejpozději v prvních měsících roku 2018 (netuším, jak mi to půjde, jak budu stíhat a jak to bude mít nakladatel). No a samozřejmě bych chtěl začít pracovat na novém dobrodružném thrilleru, už se neskutečně těším (nechci zatím moc prozrazovat, o co konkrétně půjde, podrobnosti snad později :-)). Nicméně mám už jasnou představu, o čem bude, a ta se přetavila v sedmi stránkovou synopsi. Popravdě, jsem z ní nadšený :-).

Co se týče webu, chtěl bych i nadále pokračovat v zajetých kolejích z roku 2016, tudíž vás seznamovat s podstatnými novinkami z mé tvorby (na ty méně podstatné je tu facebook :-)), sem tam sepsat nějaký článek o tématu, co mě zaujme, a zveřejnit nějaké zajímavosti anebo bonusy k mým starším knihám. No a samozřejmě chci pokračovat i v zavedeném úzu na fb stránce a pravidelně tam dávat příspěvky - nerad dělám věci na půl, a když už se do něčeho pustím, tak to chci dělat pořádně :-).

Nicméně dodávám, že tohle vše jsou jen mé momentální předpoklady - tak snad to tak i vyjde :-). Držte mi pěsti :-).

Vytvořeno službou Webnode