Povídka Ostrov volně ke stažení!

V letech 2008-2010 jsem se účastnil asi nejprestižnější české literární soutěže v žánru sci-fi, fantasy a hororu, Ceny Karla Čapka. Do ročníku 2009 jsem poslal hororovou fantasy povídku Ostrov. Sice se tehdy umístila až na čtrnáctém místě, ale administrátorce soutěže, Jiřině Vorlové, se zalíbila natolik, že ji vybrala do sborníku Kočas 2010, který vyšel u nakladatelství Straky na vrbě. Nyní jsem se rozhodl tuto povídku nabídnout volně ke stažení.

A o čemže Ostrov je?

Žena Williama ap Rhyse umírá na záhadnou nemoc. Aby ji vyléčil, musí se vydat ve společnosti svého tchána, mága, kapitána hradní stráže a několika rytířů na tajemný ostrov, který je prý prokletý. Zde stane proti svým nejhorším nočním můrám - a dozvídá se hrůznou pravdu o minulosti své ženy, pravdu, která měla zůstat skryta...

Jedna ze zajímavostí, která se k povídce váže, je ta, že to původně nebyla hororová fantasy, ale historický horor. Možná si vzpomínáte, že jsem tu minulý rok po částech zveřejňoval povídku Mrtvé zahrady. Původně byl Ostrov jejím pokračováním a odehrával se v Anglii 14. století. Nicméně já jsem nakonec povídku pro účely Ceny Karla Čapka oblékl do fantasy hávu. Když jsem zveřejňoval Mrtvé zahrady, zmiňoval jsem, že byly pojmenovány podle skladby Dead Gardens od finské symponic metalové kapely Nightwish. Když jsem psal Ostrov, poslouchal jsem při tom jejich album Century Child (mé nejmilovanější, nachází se na něm totiž má vůbec nejoblíbenější metalová skladba Ever Dream), mám pocit, že se to na konečném výsledku dost podepsalo. Dodnes mám povídku spojenou s písní Beauty Of The Beast. Takže můj tip zní: pokud si ji chcete o něco víc vychutnat, pusťte si k ní právě tuhle skladbu. :-)

Hororový příběh o zakázané lásce, která překoná hranici smrti, a šílených kněžkách, obcujících s démony, si můžete stáhnout zde.

Přeju příjemné počtení! :-)

Vytvořeno službou Webnode