Seznamte se s trilogií Übermensch!

Tak jo, je načase učinit jedno ofiko prohlášení.
Jak jistě víte (a pokud nevíte, tak se to teď dozvíte :-D), před dvěma lety mi vyšel u Carcosy román Synchronicita, což byl temný mysteriózní thriller s prvky sci-fi, který se odehrával v období protektorátu. Zasadil jsem ho do okolí Lipnice nad Sázavou, kde se nachází nejen nádherný hrad, krásná to ukázka středověké fortifikace, ale i temné lesy a tajemné kamenolomy. Práce na něm mě natolik bavila (i kvůli možnosti místo navštívit a promýšlet děj in situ), že jsem si řekl, že napíšu další „protektorátní thriller“ (což je lepší a kratší název pro tenhle žánr, v němž jsem de facto pionýrem…), tentokrát zasvěcený záhadnému podzemnímu labyrintu, který se jmenuje Býčí skála a nachází se v srdci Moravského krasu. Aktuálně jsou práce na něm v plném proudu, v neděli jsem dokončil třetí kapitolu a román má prozatím přes sto tisíc znaků včetně mezer. Jeho sepsáním to však pro mě nekončí, v plánu mám ještě třetí protektorátní thriller, Bránu pekla. Jak název znalým jistě napoví, román se bude odehrávat na tajemném hradě Houska, který má co se týče záhad a hororové atmosféry rozhodně co nabídnout, navíc má i zajímavou druhoválečnou historii.
 
Druhoválečná fotka Býčí skály, kterou se mi podařilo najít v archivu Ústavu Anthropos. Nekecám!  :-D
 
A teď k tomu zásadnímu prohlášení. Jak jsem již uvedl, každý z thrillerů se odehrává na jiném místě, má též jiné postavy. Přesto jsem se do nich rozhodl umístit jeden společný, jednotící prvek, který z nich učiní de facto volnou sérii. Dámy a pánové, tímto vám tedy oficiálně představuji trilogii ÜBERMENSCH, protože o vytvoření nadčlověka nacistům v románech Synchronicita, Přízraky Býčí skály a Brána pekla půjde především, byť pokaždé jiným způsobem.
A nejen to, všechny romány se odehrávají i ve stejném fikčním světě. Protože pokud si přečtete níže přiložený screen, zachytíte v textu i dvě jména známá ze Synchronicity...
 
 
Vytvořeno službou Webnode