Synchronicita slaví první narozeniny!

ÚPLNĚ JSEM ZAPOMNĚL NA JEDNO VÝZNAMNÉ VÝROČÍ!!!
11. května to byl totiž přesně rok, co vyšel můj prozatím nejnovější román, temný thriller Synchronicita, který se odehrává v období druhé světové války v malebném městečku v lůně Vysočiny – v Lipnici nad Sázavou.
 
K tomu, abych ho sepsal, mě dovedly dvě události: jednak podzimní návštěva Lipnice, kdy jsem stanul u jednoho z blízkých rybníků a koukal jsem odtud na lipnický hrad. V té chvíli jsem si řekl, že by bylo skvělé napsat nějaký temný, hororově laděný thriller, který by se v tomto koutku Vysočiny odehrával. Druhou roznětkou pro Synchronicitu bylo mé následné studium druhoválečných událostí v lipnické kronice – zde jsem narazil na záznam z roku 1943, který mě upoutal:
„16. III. našly děti na „Bílé věži“ ve skalách v papírové krabičce mrtvolku asi 6ti-měsíčního nedonošeného plodu chlapce. Kriminální policie ihned pátrala po pachateli.“
Ihned mě napadla spousta otázek, přiživených i tím, že jsem o tomto incidentu žádný jiný záznam nedohledal. Například – proč byl plod dítěte umístěn v krabičce ve skalách. Kdyby se ho snažila matka zbavit, proč ho někde nezakopala, nehodila do septiku, do rybníka… Celé to na mně působilo tak trochu jako nějaký rituál, který dráždil mou představivost. Takže jsem se této události chopil a rozvedl ji ve fantaskním, sci-fi hororovém rámci, v němž pracuji i s pojmem synchronicita, který zavedl známý průkopník psychoterapie, Carl Gustav Jung, a do nějž zapojím i známého protektorátního fantóma péráka.
Pokud byste si knihu rádi přečetli a zjistili, jak jsem se s tématem popasoval, pak doporučuji její nákup na e-shopu nakladatele, kterého tím podpoříte.
 

 

Vytvořeno službou Webnode