Záře supernovy v edičním plánu Brokilonu!

Brokilon doplnil svůj ediční plán (hlavně co se týče edice Evropská space opera), a kromě Hvězdného oceánu Jagy Rydzewské se v něm objevila i má Záře supernovy! A musím přiznat, že obálka je vskutku luxusní, naprosto mi vyrazila dech - včera jsem si ji asi hodinu prohlížel a přiblble jsem se při tom usmíval :-). No a mám dobrou zprávu, Záře supernovy by se na pultech knihkupců mohla objevit na přelomu března a dubna 2016, což je dřív, než jsem sám předpokládal - a už se nemůžu dočkat! Doufám, že si tímhle tvrzením nenaběhnu, ale podle mě je to zatím má nejlepší kniha (anebo se mi minimálně nejlépe psala :-) ).

Jedná se o volné pokračování Světla pulsaru a události tentokrát nebudeme sledovat z pohledu Desmonda Sommerse (i když je jednou z hlavních postav), ale z pohledu Patricka Kerra, bývalého vojáka bojujícího v Koloniálních válkách. To, proč tomu tak je, a mnoho dalších zákulisních nespoileroidních informací uvedu v samostatném článku, stejně tak než kniha vyjde, zveřejním jednu či dvě krátké ukázky. A nyní už se začtěte do anotace a prohlédněte si obálku:


Umíral jsem na ledové planetě.
Byl to můj nejlepší přítel, který mě tam našel a vykonal nade mnou rozsudek. Byl mým žalobcem, soudcem i katem zároveň.
Měl jsem tam zemřít. Ale já přežil.
Za cenu toho, že už jsem nebyl takový jako předtím...

Jmenuji se Patrick Kerr. Kdysi jsem býval důstojníkem v elitní jednotce Ozbrojených složek Vesmírné asociace, ale poté co jsem během Koloniálních válek odmítl splnit rozkaz, vyhladit několikamilionové město, uprchl jsem do nepřátelského Extrasolárního společenství - a našel tam nový domov. Jediné, co mi zbylo, je ztracená sestra, po níž stále marně pátrám.

Jenže nyní, deset let po konci Koloniálních válek, Vesmírná asociace znovu drtivě zaútočila. Byli tací, co si mysleli, že se to už nikdy nebude opakovat. Já mezi nimi nebyl - ale mě nikdo neposlouchal. Báli se mě. Nevěřili mi. Protože už jsem ani téměř nebyl člověk...

Nyní prohráváme. Na všech frontách.

A na mně je, abych zabránil zániku Extrasolárního společenství. Abych se společně s bývalým záchranářem Desmondem Sommersem a několika dalšími společníky vydal na zoufalou misi, která má za cíl osvobodit z věznice s nejpřísnější ostrahou ve Valles Marineris na Marsu tajemného Vězně X, který prý disponuje znalostmi, jež by ještě mohly celý konflikt zvrátit. Ta cesta mě však zavede někam mnohem, mnohem dál. Na Antára v jeho loži z oblaků na rozhraní mezi světlem a temnotou, na místo, kde se mé nejhorší noční můry stávají realitou...


Vytvořeno službou Webnode