Podzimní novinky

Od posledního zveřejněného článku uplynuly takřka tři měsíce, tak jsem si řekl, že je nejvyšší čas napsat něco o tom, co je nového (nejen) v mé literární tvorbě.

Většinu srpna (tedy potom, co jsem nakladateli odevzdal finální verzi rukopisu Třpytu strangeletu), jsem relaxoval a podnikal nějaké ty turistické výlety. Nejvíc mě uchvátila trasa ze Žďáru nad Sázavou do Přibyslavi (top byly zejména Hamry nad Sázavou a zdejší skalní útvar Rozštípená skála), z kraje září jsem pak navštívil údolí Doubravy u Chotěboře, na které nedám dopustit, protože je prostě kouzelné. A Vysočina… to je moje srdcovka.

Začátkem září jsem se opět vrhl na rukopis Synchronicity (mysteriózního thrilleru z protektorátní Lipnice nad Sázavou), znovu jsem ho dvakrát prošel, udělal jsem drobné úpravy a poopravil nějaké ty chybky. Šlo to celkem rychle (zabralo mi to cca tři týdny), protože román jen na rozdíl od mých předešlých krátký (má zhruba 230 normostran). Celkově mám z rukopisu velkou radost. Nicméně se vyskytly nějaké ty drobné komplikace (ale kdy nejsou…), související s jeho vydáním, až budu mít nějaké pozitivní zprávy, budu o tom informovat.

Na přelomu září a října jsem využil stále ještě teplého počasí a podnikl jsem nějaký ten výlet, nejvíc mě asi zaujaly Luže na Chrudimsku a zdejší židovský hřbitov s tajemnou a neopakovatelnou atmosféru. Pokud byste se tam snad někdy vypravili, tak zajímavá je ještě zřícenina hradu Košumberk ve stejnojmenné městské části a poutní kostel Panny Marie pomocné na Chlumku.

Také jsem se pustil do úprav první třetiny dobrodružného thrilleru Červ (v němž se členové české paleontologické expedice v hlubinách mongolské Gobi střetnou s tajemným tvorem známým jako olgoj chorchoj), který mi od května ležel zakonzervovaný v šuplíku. Rukopis byl v lepším stavu, než jsem si myslel, některé stránky byly vyloženě bezzásahové. Je to cca čtrnáct dní, co jsem se opět pustil do psaní a doteď se mi podařilo přidat další dvě kapitoly. A aktuálně se věnuju i jiným projektům (současná nepříznivá situace, kdy člověk sedí více doma, tomu nahrává).

Sice nemám aktuálně rozepsanou žádnou space operu, ale to neznamená, že jsem na žánr zanevřel a nevěnuju se mu. Na stránce Vesmírná asociace opět zveřejňuju nějaké ty minipovídky vztahující se k misi Eridanu, první lidské lodi, co zkoumala hyperprostorové koridory, konkrétně sérii, kterou jsem nazval Danse macabre, Tanec smrti (minipovídky budou přidávány i sem na web do sekce Mise Eridanu). V souvislosti s tím jsem si potřeboval i něco nastudovat, mimojiné jsem si například něco málo přečetl o Bokových globulách (ten název mě fakt pobavil, asi je to záměr Velkého architekta :-D). No a taky se mi v hlavě rodí dva nové projekty: jedním z nich je „Kladivo“, což je název samostatné space opery, druhým pak „Prvorozený“, což by byla 2-3 dílná série. Zatím dávám do kupy nástiny fikčních světů a nějaké ty náčrty děje, uvidím, kam to dospěje.
Taky jsem se nově rozhodl, že si budu všechny poznámky globál (jak k novým projektům, tak k věcem, co nastudovávám) zapisovat ručně do sešitu, ne do souboru v počítači. Lépe se díky tomu soustředím, napadá mě víc věcí a taky si víc pamatuju. Navíc si člověk osvěží ruční psaní. :-)

Nejen píšu, ale i čtu. V současnosti mám rozečtený již dvanáctý díl série historických románů o saském velmoži Uhtredovi z Bebbanburgu. Bernard Cornwell je jedním z mých top autorů, píše velice čtivě, takže jakmile se do knihy ponořím, už se od ní nemohu odrhnout. A je to pecka, stejně jako obvykle. Pan Uhtred opět válí, i když už je to na dobové poměry celkem stařík. :-)

A ještě poslední info, a to ke Třpytu strangeletu. Poslední informace od nakladatele (cca týden stará), je taková, že se poslední díl Vesmírné asociace připravuje k vydání na přelom listopadu a prosince 2020, v současnosti probíhá druhá korektura. Byl bych moc rád, kdyby to tak dopadlo, ale zároveň se snažím zůstat nohama na zemi. Doba je prostě zvláštní a člověk neví, co bude zítra, natožpak za měsíc…

Toť asi vše, co jsem chtěl napsat.
Milí čtenáři, mějte se hezky a přeju vám v této nelehké době hlavně klid a pevné zdraví. A také hodně zajímavých knih na čtení. :-)

Vytvořeno službou Webnode